Woonhuisverzekering

Niets is er fijner dan thuiskomen in uw eigen huis. Of u nou een riante woonboerderij tussen de uitgestrekte akkers bezit. Of een knus appartement in hartje centrum. Bij OWM Achterhoek begrijpen we dat. Daarom verzekert u met onze woonhuisverzekering méér dan alleen stenen. Dat is prettig thuiskomen.

Met onze woonhuisverzekering is uw huis verzekerd tegen schade door oorzaken zoals brand, blikseminslag, storm of vorst. En, als u kiest voor de Royaaldekking, ook tegen schade door bijna alle andere plotselinge en onverwachte oorzaken. Zoals schade door vallen, stoten of omvallen.

U verzekert uw woning en alle zaken die bij uw woning horen. Dus ook zonnepanelen, funderingen, kelders, bijgebouwen en aanbouwen. We vergoeden niet alleen de schade aan uw woning zelf, maar we houden ook rekening met extra kosten die u moet maken als u schade aan uw woning heeft. Bijvoorbeeld als u tijdelijk ergens anders moet wonen, of als u kosten maakt om de schade te beperken.

Zijn uw voor lichtdoorlating bestemde ruiten gebroken? Dan krijgt u de schade vergoed, als u glas meeverzekerd heeft. En ligt uw tuin overhoop na een brand, explosie, bliksem of aanrijding? Ook dan helpen we u verder. We vergoeden tot een bepaald bedrag de aanleg, bestrating en beplanting van uw tuin. Net als de planten op uw balkon en terras. Wilt u hier meer over weten, neem dan contact met ons op. Wij leggen het u graag uit.

U verzekert de herbouwwaarde van uw woning. Dat is het bedrag dat nodig is om uw woning opnieuw te bouwen. Wij vergoeden de schade, óók als de herbouwwaarde van uw woning hoger blijkt dan het bedrag dat u verzekerd heeft. We noemen dat uw ‘garantie tegen onderverzekering’. Hier gelden aanvullende regels voor. Lees hiervoor de polisvoorwaarden of vraag het ons.

Heeft u schade aan uw woning? Dan laten we u zo snel mogelijk weten hoeveel we kunnen vergoeden. Zo weet u direct waar u aan toe bent. Betalen we geen schadevergoeding? Dan laten we het verzoek altijd door twee schadebehandelaars beoordelen. Zo kunnen ze van elkaar controleren of het besluit over de vergoeding zorgvuldig, redelijk en goed onderbouwd is.

Heeft u een vraag over uw woonhuisverzekering of een schadevergoeding? Is iets niet duidelijk? Of bent u het niet eens met onze beslissing? Neem gerust contact met ons op. We leggen het graag persoonlijk aan u uit.

Sluit u meer verzekeringen af bij OWM Achterhoek en SOM verzekeringen? Dan bieden wij u een aantrekkelijke ‘pakketkorting’. Wilt u weten hoe hoog uw premie wordt? Wij rekenen het graag voor u uit.

Woonhuisverzekering Uitgebreid of Woonhuisverzekering Royaal?

Woonhuis uitgebreide gevarenWoonhuis royaaldekking
Uw woning en alles wat daar bij hoortjaja
Schade door brand, diefstal, neerslag, bliksem, storm, lekkage, vorst, vandalisme, gewelddadige beroving en afpersingjaja
Schade door bijna alle andere plotselinge en onverwachte oorzaken (bijvoorbeeld vallen, stoten, omvallen)neeja
Glasschade (indien meeverzekerd) en tuinhersteljaja
Vergoeding opruimkosten en huurwaardejaja
Vergoeding noodzakelijke kosten en misgelopen inkomstenjaja
Eigen risicoGeen€ 100 op schaden door plotselinge en onverwachte oorzaken
Eigen risico bij schade door storm€ 250€ 250