Kostbaarhedenverzekering

De geavanceerde fotocamera. Het schilderij van een bekende Hollandse meester. Of de ring van uw overgrootmoeder, mét kostbare saffieren. Het zijn spullen die u misschien het liefst veilig in een kluis stopt, maar waar u tegelijkertijd zorgeloos van wilt genieten. Wij begrijpen dat. Met een kostbaarhedenverzekering via OWM Achterhoek zijn uw kostbaarheden goed verzekerd.

In het kort

Een nieuw, exclusief horloge. Het kostbare schilderij in uw woonkamer. Of de ring van uw overgrootmoeder, mét zeldzame saffieren. Het zijn spullen die u misschien het liefst veilig in een kluis stopt, maar waar u tegelijkertijd zorgeloos van wilt genieten. Wij begrijpen dat. Met de kostbaarhedenverzekering via OWM Achterhoek zijn uw kostbaarheden goed verzekerd.

U kiest zelf wat u verzekert. Dat kan waardevolle film- en fotoapparatuur zijn, of andere elektronica. Maar ook een kostbaar juweel, een kunstvoorwerp of een bijzondere viool. Uw spullen zijn verzekerd tegen schade, verlies en diefstal. Schade die ontstaat door een gebrek aan het eigendom zelf is ook verzekerd. Bijvoorbeeld: u verliest een diamant omdat de zetting van uw ring kapot is.

Als er iets gebeurt met uw verzekerde eigendom, en u heeft schade, dan ontvangt u een vergoeding. U krijgt bijvoorbeeld de reparatiekosten. Of een vergoeding om het voorwerp te kunnen vervangen. Hoeveel de vergoeding is, is afhankelijk van de waarde die u verzekerd heeft. Dat is meestal de nieuwwaarde: het bedrag dat nodig is om het voorwerp nieuw te kopen. Maar bij juwelen en kunstvoorwerpen kunt u ook de taxatiewaarde verzekeren. Het  aankoopbedrag wordt dan vergoed, of de waarde die de taxateur eraan geeft.

U bent overal ter wereld verzekerd. Dus ook als u uw kostbaarheden meeneemt op reis of buitenshuis gebruikt. Een geruststellend idee. Voor sommige spullen – zoals schilderijen en elektronische apparatuur – geldt de verzekering alleen in huis. Maar, als u die spullen verhuist of naar een reparateur brengt, bent u verzekerd.

Heeft u schade aan uw kostbaarheden? Dan laten we zo snel mogelijk weten hoeveel de maatschappij gaat vergoeden. Of betalen zij geen schadevergoeding? Dan laten we uw verzoek altijd door onze afdeling Schade beoordelen. Zo controleren wij of het besluit over de vergoeding zorgvuldig, redelijk en goed onderbouwd is.

Heeft u een vraag over uw verzekering of een schadevergoeding? Is iets niet duidelijk? Of bent u het niet eens met een beslissing? Neem gerust contact met ons op. We leggen het graag persoonlijk aan u uit.

Sluit u meer verzekeringen bij ons af van de verzekeraar SOM? Dan bieden wij u een aantrekkelijke ‘pakketkorting’. Wilt u weten hoe hoog uw premie wordt? Wij rekenen het graag voor u uit.

Welke verzekering past bij u?

Kostbaarheden verzekering
Overal ter wereld verzekerdja
Schade aan uw kostbaarhedenja
Verlies door diefstal, kwijtraken of vernietigingja
Schade of verlies door een gebrek aan uw kostbaarhedenja
Waardevermindering door schade of verliesja
Schade of verlies terwijl uw kostbaarheden (tegen betaling) werden gebruikt door iemand andersja