Overlijdensrisicoverzekering

Bij OWM Achterhoek begrijpen we dat u bij overlijden uw nabestaanden goed achter wilt laten. Daarom kunt u bij ons ook terecht voor uw overlijdensverzekering.

Een overlijdensrisicoverzekering biedt financiële zekerheid voor uw nabestaanden in het geval u komt te overlijden. Bij het wegvallen van een salaris is het vaak lastig, of zelfs onmogelijk, voor de overgebleven partner en/of kinderen om de vaste lasten te blijven betalen. De uitkering op een overlijdensrisicoverzekering kan dan het financiële verlies draaglijker maken.

Met deze eenmalige uitkering kunt u bijvoorbeeld (een deel van) de hypotheek aflossen waardoor uw maandlasten aanmerkelijk lager worden. In bepaalde gevallen stelt de hypotheekverstrekker een overlijdensrisico zelfs verplicht. De polis wordt in dat geval verpand. De uitkering dient dan verplicht gebruikt te worden voor de aflossing van uw hypotheek.

Wij kunnen u deskundig adviseren welke overlijdensrisicoverzekering het beste bij u past. Zo gaan we samen met u kijken naar de juiste looptijd, welke vorm (gelijkblijvend of aflopend) en uiteraard de hoogte van het verzekerd bedrag.