Rechtsbijstandverzekering

Een huis kopen, een erfenis krijgen, een wereldreis boeken: grote gebeurtenissen die gelukkig meestal goed verlopen. Maar wat als u onenigheid krijgt, bijvoorbeeld met de verkoper van het huis, de reisorganisatie of uw werkgever? Dan is het een geruststellend idee dat u met een rechtsbijstandverzekering via OWM Achterhoek verzekerd bent van juridische hulp.

Een huis kopen, een nieuwe baan, een wereldreis boeken: grote gebeurtenissen die gelukkig meestal goed verlopen. Maar wat als u onenigheid krijgt, bijvoorbeeld met de verkoper van het huis, de reisorganisatie of uw (ex)werkgever? Dan is het een geruststellend idee dat u verzekerd bent van juridische hulp.

U ontvangt juridische hulp van specialisten van een rechtsbijstandsverzekeraar. Zij hebben kennis van zaken. En weten precies hoe ze u het beste kunnen bijstaan. In overleg met de verzekeraar mag u soms zelf een eigen advocaat of deskundige kiezen. Hoe dan ook, u bent verzekerd van een ervaren professional aan uw zijde.

Een rechtsbijstandverzekering via OWM Achterhoek bestaat uit verschillende bouwstenen. U kiest zelf welke bij u past:
1. Verkeer: u heeft een conflict over schade die u in het verkeer heeft opgelopen. Bijvoorbeeld: door een fout van iemand anders raakt u gewond of uw auto beschadigd.
2. Consument & Wonen (alleen samen met bouwsteen 1): u heeft een conflict over schade aan u persoonlijk, uw gezin of uw woonomgeving. Zoals bij een aankoop, reparatie of verbouwing. U krijgt dan juridische hulp. Ook bij conflicten met uw buren of de overheid helpen wij u. En bij conflicten over een erfenis, adoptie of curatele.
3. Inkomen (alleen samen met bouwstenen 1 en 2): u heeft een conflict over uw werk of arbeidsovereenkomst, met uw werkgever. Of over een sociale verzekeringsuitkering of uw pensioen.
4. Fiscaal & Vermogen (alleen samen met bouwstenen 1, 2 en 3): u krijgt juridische hulp bij scheiding, bezwaar tegen een belastingaanslag of conflicten over vermogensbeheer. En hulp bij een conflict over uw 2e huis in het buitenland.

Heeft u een conflict waarvoor u verzekerd bent? Dan gaan de juridisch specialisten direct voor u aan de slag. De rechtsbijstandsverzekeraar heeft experts op elk rechtsgebied, dus u krijgt altijd een uitstekende specialist toegewezen. Deze blijft van begin tot einde betrokken bij uw conflict. En overlegt met u wat uw kans op succes is en wat de beste aanpak is.

Heeft u een vraag over uw verzekering of de behandeling van uw conflict? Is iets niet duidelijk? Of bent u het niet eens met een beslissing? Neem gerust contact met ons, of de rechtsbijstandsverzekeraar op. We leggen het graag persoonlijk aan u uit.

Sluit u meer verzekeringen af bij OWM Achterhoek en SOM verzekeringen? Dan bieden wij u een aantrekkelijke ‘pakketkorting’. Wilt u weten hoe hoog uw premie wordt? Wij rekenen het graag voor u uit.

Wat is verzekerd?

Rechtsbijstandverzekering particulier
Kosten van hulp van de juridisch specialisten van ARAGAlle kosten
Kosten van een juridisch specialist of expert die niet bij ARAG werkt (na overleg met ARAG)Tot € 50.000
Kosten van mediation
(mediation is een manier om een conflict op te lossen zonder rechter)
Tot € 50.000
Kosten van een rechtszaakTot € 50.000