Groene kaart is niet altijd meer van papier

De groene kaart is een internationaal verzekeringsbewijs waarmee u aantoont dat uw auto minimaal verzekerd is tegen wettelijke aansprakelijkheid. In veel Europese landen is de orginele groene kaart inmiddels niet langer verplicht. Een groene kaart mag nu ook digitaal zijn. De digitale groene kaart wordt geaccepteerd in alle 28 EU-landen inclusief Andorra, Kroatië, Liechtenstein, Noorwegen, IJsland en Zwitserland.

Gaat u met uw caravan naar het buitenland? In alle landen die staan vermeld op de groene kaart zijn caravan en aanhangers meeverzekerd op de WA dekking van de auto waaraan ze zijn gekoppeld.
In de volgende situatie is een aparte groene kaart nodig:

  • U heeft een caravan of aanhanger die zwaarder is dan 750 kg.
  • U gaat naar Duitsland, Polen, Portugal, Kroatië of Spanje.

Voor deze landen heeft u een aparte groene kaart nodig voor de caravan of aanhanger. Dit geldt ook als u alleen door deze landen heen rijdt. Als u geen groene kaart bij u heeft, dan loopt u risico op het krijgen van een boete. U kunt de groene kaart voor uw caravan aanvragen bij de maatschappij waar uw auto verzekerd is. Maar dat kan ook via uw tussenpersoon. Groene kaart nodig, laat het ons even weten.